Hallo, Ik ben Arwen


Hoi, ik ben Arwen, een dochter van Noisa. Eigenlijk ben ik ook een stamboomkat of Takkenpluis, maar ik til er niet zo zwaar aan. Mijn moeder Noisa dus wel, maar dat vind ik overdreven hoor, we eten tenslotte allemaal uit hetzelfde bord.

Maar goed ik heb dus een 'Takken(stamboom)naam en die is als ik het goed heb: "Reine des Vents Noisa's Arwen". een bekkie vol hè? 'Reine' is het franse woord voor koningin. In engeland noemen ze een fok-poes namelijk een queen, dat betekend koningin. 'Des Vents' komt van de naam van Irene d'r man. Die heette 'van der Winden' en dat is in het frans dus 'des Vents'. 'Noisa' is, zoals ik al schreef, m'n moeders naam. Ik ben dus naar haar genoemd en 'Arwen' is een elfen-prinses uit 'In de ban van de Ring' van Tolkien. Omdat ik een super elegant poesje ben vonden ze dat goed bij mij passen.   Net als mijn moeder ben ik ook half-langharig maar bruin van kleur. Havanna noemen ze dat en plagend zeggen ze dus wel dat ik "De Sigaar" ben.

Natuurlijk ben ik geboren, en wel op 16 september 1994, samen met mijn broer Bras. Eigenlijk zou m'n broer Bras het eerst geboren worden maar dat ging fout. En bij de dierenarts ben ik toen het eerst geboren. Dus nu ben ik zijn grote zus. Terwijl hij zeker twee keer zo groot is als ik, en een echte beer. Maar Bras zou zijn eigen verhaal schrijven, op zijn eigen bladzijden.
.

Foto: Arwen zwaait met staart1Foto: Arwen zwaait met staart2
(eigen foto's)
.
Vroeger was ik een heel bedeesd en schuw poesje, maar sinds ik gesteriliseerd ben kan het mij niet meer schelen en doe ik wat ik wil. Ze passen zich nu maar aan mij aan. Ik ben beroemd om mijn 'Vendelzwaaien', dat doe ik met mijn, eveneens langharige staart, en met veel oefenen ben ik nu zover dat ik ieders bewondering afdwing. En dat past prima in mijn levenshouding.Ze proberen me wel eens te fotograferen of te filmen als ik aan het zwaaien ben. Maar dat sta ik niet toe !!! Zodra ik een camera zie houd ik er mee op. Zo hebben ze alleen een paar hele slechte beelden ervan. Net goed....straks doet iedereen het me na !

Eigenlijk had ik dolgraag kittentjes gekregen, ik voel me een goede moeder, maar helaas, dat is voor mij niet meer weggelegd. Maar wie weet wat hier nog eens in huis komt. Voorlopig verzorg ik mijn knorrige moeder maar zo goed als ik kan.

Home

Back
Top Page
Next


 
e-mail ons Uw reactie

Laatste wijziging: 28 augustus 2001 
Alle auteursrechten liggen bij: Irene Erkelens en Deirdre Bouman